What's new?

Bij praktijk F-active blijven we niet stilstaan. Nieuwe workshops sluiten aan bij ons moto “Better balance, fitter you”.

De-stress workshop

Leer omgaan met fysieke en mentale stress

Herkenbaar?

 • ’s Avonds wakker liggen terwijl je je to-do-lijstje overloopt in je hoofd.
 • Rugpijn en hoofdpijn door teveel stress.
 • Je constant druk-druk-druk voelen en zelfs op een vrije dag niet écht kunnen ontspannen.

Klinkt dat akelig herkenbaar? Je bent niet alleen, maar dit mag niet het nieuwe ‘normaal’ zijn. Tijd om de balans terug te brengen! 

Na een succesvolle eerste editie in 2023 zijn de de-stress workshops terug. Praktijk F-active en yogapraktijk Masante bundelen opnieuw hun krachten om de rust terug te brengen in jouw dagelijkse leven. In mei begeleiden Fien en Marie jou tijdens 3 avonden naar meer rust en balans. Tijdens deze 3 sessies leer jij omgaan met fysieke en mentale stress. Je krijgt praktische tips & tricks voor elke dag, ademhalingstechnieken, yogahoudingen, … en gaat naar huis de kennis en skills om stressvolle situaties beter de baas te kunnen. Zo zorg je voor meer mentale weerbaarheid en een betere fysieke gezondheid.

Inschrijven

 • Sessies op 2, 9 en 16 mei, telkens van 20 u tot 21:30 u.
 • Voor de 3 sessies betaal je nu € 130
  Na 30 april betaal je € 150.

Klaar om meer balans in je leven te brengen?

Bij multidisciplinaire praktijk F-active in Lievegem (Zomergem) kan je terecht voor kinesitherapie, osteopathie, groepslessen, personal training, loopbaan- en studiebegeleiding.

KPNI-workshop

Gezond en evenwichtig leven

Wat is kPNI?

 • Na intermittent fasting, het eten (of vooral het niet eten) tussen bepaalde tijdstippen, komt ook intermittent living steeds meer onder de aandacht. Onder andere lifestylecoach Siebe Hannosset en dokter Servaas Bingé noemen de kPNI levensstijl dé manier om je gezondheid weer in handen te nemen.
 • KPNI – Klinische Psycho-Neuro-Immunologie – is een holistische benadering die zich richt op de interactie tussen psychologie, neurologie en immunologie om je gezondheid te optimaliseren. Van gezonde voedingskeuzes tot sport en momenten van ontspanning tot bioritme en stressprikkels zoals blootstelling aan kou, hitte, honger, dorst of variaties in zuurstofniveaus. Alle aspecten van het complexe geheel van je gezondheid komen bij kPNI aan bod. Maar wat houdt het concreet in en vooral hoe past het op een duurzame en haalbare manier in jouw leven?

Praktijk F-active en orthomoleculair therapeut Peggy Thaens bundelen de krachten om jou kennis te laten maken met kPNI. In het power traject combineren we Peggy haar kennis en ervaring met tal van aandoeningen, ‘westerse kwalen’ en de kPNI-oplossingen voor deze problemen met Fien haar expertise als kinesist en personal trainer. Deze unieke combinatie zorgt voor een krachtig traject dat gegarandeerd een grote positieve impact heeft op je leven.

Wil jij bewust kiezen voor een gezonder en evenwichtiger leven op fysiek en mentaal vlak? Het power traject biedt jou de houvast, kennis en skills om de juiste keuzes te maken en je leven weer in balans te krijgen.

Benieuwd? Volg 1 van de 3 gratis infosessies. In elke sessie komt aan bod wat kPNI is en focussen we op specifieke problematieken en oplossingen. Op 28 maart bekijken we op energieproblemen (vermoeidheid, futloosheid, …), op 11 april komt stemming (burn-out, depressie, …) aan bod en de laatste sessie focust op gewichtsproblemen (overgewicht, jo-jo-effect, …).

Inschrijven

 • Sessies op 28 maart, 11 april en 18 april.
 • Timing? Elke sessie start om 19 u. De info duurt ongeveer een uurtje. Aansluitend is er mogelijkheid tot vragen stellen.
 • Gratis, graag vooraf inschrijven

Klaar om je energieke zelf terug te vinden?

KPNI Power Traject

Neem je gezondheid in handen

Waarom kiezen voor kPNI?

KPNI – Klinische Psycho-Neuro-Immunologie – is een holistische benadering die zich richt op de interactie tussen psychologie, neurologie en immunologie om je gezondheid te optimaliseren. De kennis en tools die kPNI biedt kunnen een gigantische positieve impact hebben op je levenskwaliteit, gezondheid en geluk. Ben jij klaar voor verandering? 

Fien, kinesist en personal trainer bij praktijk F-active, en Peggy Thaens, orthomoleculair therapeut en kPNI expert, bundelen al hun kennis en coaching skills in het power traject. Dit kPNI lifestyle traject combineert 1-op-1 coaching en begeleiding, sportsessies in groep, praktische recepten, tips, informatie en concrete opdrachten om zelf aan de slag te gaan. Geen onrealistische bootcamp, maar een haalbaar traject dat je kan volhouden in je dagelijkse leven. Elke week opnieuw zet je, onder begeleiding van Peggy en Fien, kleine stapjes die samen een grote, positieve impact hebben op je leven.

Kies je voor 1 module of schrijf je in voor het volledige traject, starten doe je met een online vragenlijst en een uitgebreid intakegesprek. Tijdens jouw traject krijg je wekelijks een schema, opdrachten en online 1-op1-begeleiding van Peggy. Je kan bij haar terecht met al je vragen of wanneer je nood hebt extra support. Je neemt ook deel aan een wekelijks beweegmoment in groep, samen met de andere deelnemers van het traject. Deze sportsessie, onder begeleiding van kinesist en personal trainer Fien, gaat door in Praktijk F-active en zorgt voor de nodige ondersteuning en motivatie op fysiek vlak. Na afloop van de module (of om de 4 weken wanneer je inschrijft voor het volledige traject) bekijk je tijdens een 1-op1-coaching sessie jouw vooruitgang, moeilijkheden en wins met Peggy.

Dit traject is geen quick fix, maar een duurzame levensstijlverandering die haalbaar en realistisch is. Door wekelijks kleine veranderingen door te voeren in je dagelijkse leven zorg je voor een grote, positieve impact op jouw leven. Klaar om je gezondheid in handen te nemen?

Praktisch

 • Voor 1 module betaal je € 265.
 • Combineer je de 3 modules dan schrijf je met een mooie korting in voor de prijs van € 750.
 • Alle trajecten starten op 22 april.
 • Kies je voor 1 module dan duurt je traject 4 weken.
 • Het volledige power traject met de 3 modules neemt je 12 weken lang mee op een reis naar jouw beste zelf.

Life’s short… start vandaag nog met jouw gezondheidsrevolutie!

Bij multidisciplinaire praktijk F-active in Lievegem (Zomergem) kan je terecht voor kinesitherapie, osteopathie, groepslessen, personal training, loopbaan- en studiebegeleiding.